...közkívánatra.
Hozzávalók:
1/2 kg liszt
1 tojás
2-3 dl víz
1 evőkanál olaj
só ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma nyomva/ apróra vágva, ha trükköset akarsz esetleg, amúgy nem kell
Geciegyszerű. Fogsz egy nagyobb edényt, beledobod a tojást, a sót meg az olajat, majd apránként, felváltva a lisztet és a vizet. Először egy kevés lisztet, az trutyi lesz majd a tojástól, majd kevés vizet, hogy hígabb legyen, majd megint liszt, és így tovább. Lényeg, hogy a végeredmény NE folyós legyen, hanem trutyi, amit már szar kavarni. Felraksz egy nagy lábasba/fazékba vizet forrni, vagy használod a vízforralót, mint azt tudjuk. Legyen vagy 2 liter benne. Ha forr dobj bele sót, meg egy kevés olajat, majd szaggasd bele nokedliszaggatóval. Egyszerre ne tegyél bele túl sokat, mert különben egy nagy trutyi lesz az alján, ami nem fasza. Ha fél perc múlva gyengéden keversz rajta egyet, látni fogod, hogy nokedlik vannak benne, nem trutyi. Ha feljön a víz tetejére, akkor kész is van, baszdmeg. Aztán vagy összesütöd tojással/kaporral, vagy nem.
Fald!