Na, baszdmeg, annyira burzsujgeci vagyok, hogy van erdőszéli csiperkém. A természet spórolt nekem...valamennyit. Fingom nincs mennyi a gomba ára. Igaz, kaptam, nem én szedtem, ahhoz még nem vagyok bátor.
Hozzávalók:
1/2 kg gomba
1 nagy fej hagyma
1 dl víz
1 púpozott evőkanál pirospaprika
1 csokor petrezselyem
2 teáskanál só (kábé)2 dl tejföl
1 púpozott evőkanál liszt
1/2 dl olaj
A gombákat jól megmosod, majd vékony szeletekre vágod. NEM kell leszedni a "héját", felvágod úgy, ahogy van. A hagymát apró kockákra vágod, és az olajon megpirítod. Hozzárakod a gombát, a sót, a petrezselymet és a paprikát, kicsit összeforgatod az egészet, majd ráöntöd a vizet. Raksz rá fedőt és jól megpárolod a.k.a. puha lesz, és a leve is nagyjából elfőtt (azért maradjon valamennyi). A tejfölt összekevered a liszttel, majd hozzáadod a többihez, és hurrá, kész is van. Eszed nokedlivel (ami azt hittem, hogy már volt a blogon, de nem, majd egyszer), rizzsel, vagy amivel akarod.
Jöjjön egy dal a kombucha gombás emberekről: