Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Ársz poétika

Minden szó hazugság vagy vicc

Fütyifül

Címkék

animgif (2) cigánypecsenye (1) citrom (1) comb (1) csirke (1) dagadó (1) disznó (5) disznósajt (1) ehető növény (1) fasírt (1) gomba (1) hamburger (2) hopfanatic (1) ibolya (1) ipa (1) karaj (3) kenyér (2) krumpli (1) lager (1) lángos (1) margó (3) mell (1) mustár (1) nokedli (1) pác (2) palacsinta (1) pepecs (1) piac (1) pizza (1) rambo (1) rántott (1) rántotta (1) rizs (1) rozs (1) sajt (2) sertés (1) sör (1) stefánia (1) szalámi (1) szalonna (3) szar (1) szósz (1) tarja (4) tejföl (2) termelői (1) tészta (7) tócsni (1) tojás (1) trükk (1) túró (1) vagdalt (1) vidéki (1) vízforraló (2) Vízforraló (1) zsömle (1) Címkefelhő

Hamburger

2014.04.21. 12:24 bekaphatode

Egyrészt, mert beszéltünk róla, másrészt meg mi a faszt együnk húsvétkor, ha nem ezt. Kezdjük a zsömlével. Az a fasza kis édeskés buci lesz belőle.

Hozzávalók:

1/2 kiló liszt
5 dkg vaj v. margarin (inkább ne)
1/2 élesztő v. 7g szárított
3 dl tej
7 dkg cukor
2 tojás (1 a tésztába, 1 meg megkenni)
1 nagy csipet só

Kézmeleg tejben elkevered a cukrot, oszt bele az élesztő keleszted/nem keleszted alapon. Majd összegyúrod az egészet kevés után lisztezéssel, hogy egy homogén, nem ragadó tésztát kapj. Meleg helyen fél órát keleszted letakarva, majd 6 gombócot formálsz belőle, és még 20 percig keleszted a.k.a. nem csinálsz semmit, csak vársz. A kettes számú tojást felvered, bekened vele a zsemlék tetejét, majd 180 fokon kábé 20-25 perc alatt megsütöd. Amíg olyan szépre barnul, mint amit a vásárban láttál. Hurrá! Gecifinom zsömlét csináltál.

Jöjjön a hús. Mivel többször darált marhahúsod és vesefaggyúd is MINDIG van otthon, ezért a hozzávalók:

1/2 kg darált sertéshús (comb, lapocka)
1 tojás
1 kis fej hagyma reszelve/geciapróra vágva
1-2 gerezd fokhagyma nyomva/reszelve/geciapróra vágva
só, bors, kömény ízlés szerint (2 kiskanál só, 1-1 a többiből)

Összetapicskolod egy masszává, oszt, ha nem elég jó az íze hozzáfűszerezed. Értelemszerűen 6 részre oszd, majd ZSÍRON, nagy lángon hirtelen süsd meg mindkét oldalt. (Ha a második oldalt sütöd, és ráraksz egy szelet sajtot sülni, akkor örömkönnyeket csalsz a szemembe.) Lényeg a kéreg, mert belül maradhat kicsit nyers, sőt! Ez főleg a marhára igaz, de a disznóba se fogsz belehalni. Oszt azt raksz bele amit akarsz. Húsvéti sonka ma mindenképp lesz benne. Falod-e, baszdmeg?

Falod!

Mivel utcakaja, ezért The Streets. Amúgy is épp ezt hallgatom:

 

 

3 komment

Címkék: disznó tészta hamburger zsömle

A bejegyzés trackback címe:

https://bekaphatode.blog.hu/api/trackback/id/tr206065847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Holdkorong 2014.04.23. 22:51:42

Azt hittem, falun a disznósajt dívik, nem a hamburger. A végén még mozgólépcsőn is utazhatnak!

bekaphatode 2014.04.24. 05:22:02

Disznókörmös pacalburger.

Holdkorong 2014.04.27. 23:35:40

Disznóóókörmös pacalburger! Fúj már! :D
süti beállítások módosítása