Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Ársz poétika

Minden szó hazugság vagy vicc

Fütyifül

Címkék

animgif (2) cigánypecsenye (1) citrom (1) comb (1) csirke (1) dagadó (1) disznó (5) disznósajt (1) ehető növény (1) fasírt (1) gomba (1) hamburger (2) hopfanatic (1) ibolya (1) ipa (1) karaj (3) kenyér (2) krumpli (1) lager (1) lángos (1) margó (3) mell (1) mustár (1) nokedli (1) pác (2) palacsinta (1) pepecs (1) piac (1) pizza (1) rambo (1) rántott (1) rántotta (1) rizs (1) rozs (1) sajt (2) sertés (1) sör (1) stefánia (1) szalámi (1) szalonna (3) szar (1) szósz (1) tarja (4) tejföl (2) termelői (1) tészta (7) tócsni (1) tojás (1) trükk (1) túró (1) vagdalt (1) vidéki (1) vízforraló (2) Vízforraló (1) zsömle (1) Címkefelhő

Kenyérlángos a.k.a. töki pompos + wow + UPDATE

2014.03.18. 16:48 bekaphatode

Bevallom, a töki pomposból egyik szót sem értem. Tudom, gugli a barátom, de nem nézem meg, honnan ered. A tökit még a tökből, meg a A nagy Lebowski-ból csak csak érteném, de a pomposra egy halvány lövésem sincs. Egyébként ez egy kicsit szemét poszt lesz. Ugyanis:

Kenyeret-e elmondtam már-e, baszdmeg? El! E. Ez meg ugyanaz. Nem a rozsos verzió, a sima 1/2 kiló búzafinomliszt. Csak nem gombócot csinálsz belőle a legvégén, hanem valami laposat, ami belefér abba a tepsibe, amit általában a sütőben találsz. Talán annyi a különbség, hogy ezt nem szoktam 8-10 percig nyomkodni, csak amíg szépen összeáll. Jani bátyó a hajtogatott verzióját ismeri, én meg a vásárit. Hajtogatva fogom ezért csinálni, ami annyi, hogy ha kész a tészta, akkor a tepsiméret kétszeresére nyújtja az ember, belerakja kedvenc töltelékét, ráhajtja a másik oldalt, a széleket összenyomkodja, és kábé 40 perc, 180 fok.

Mai töltelék:

fokhagymás tejföl kábé 2 dl meg vagy 3-4 gerezd
tokaszalonna kábé 5 dkg
hagyma kábé 1 nagy fej
Jani bátyó háziszalámija (mert burzsujgeci vagyok má' mögen) kábé 5-10 dkg

Szokás szerint kinek hogy.

UPDATE: Mivel most csináltam először hajtogatva, ezért csak utólag derült ki a lényeg. Ezt úgy szokás enni, hogy egy kényelmes csíkot leszelnek belőle, és az egész egybe marad, mint egy szendvics. Na mármost, NEM szabad sok tölteléket rakni bele, mert szétesik tőle. Így is kibaszott jó lett, mert hibátlan, csak így kés-villa/ötujjas. A tésztát sem szabad túl vékonyra nyújtani, mert átszakadhat a tölteléktől, illetve, ha kinyújtottad, vágd kettőbe, és rakd egyiket a másikra, nyomkodd össze az oldalát, NE hajtsd, mint, ahogy először mondtam, mert a tészta eloszlása így nem lesz egyenletes. Amúgy gecimetál lett. Esküszöm. (Így talán mégsem lett annyira szemét a poszt.)

Go!

Amúgy ünnepelünk. Rövid pályafutásunk alatt kikerültünk az index v. blog.hu v. ki tudja címlapjára, mint azt egy kedves kommentelő elmondta. Mástól biztos nem tudom meg. Nem küldtek gratuláló üzenetet. 850 lapletöltést, 2260 látogatót köszönhetünk Holdkorong: Tanyasi feliratok c. remek posztjának. Kap is egy számot (remélem szereti, bár nem tudom, annyira különbözik az ízlésünk. Ha nem, adminolj be magadnak egyet légy szi'). Nagyon nagy vagy Barátom!:

 

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bekaphatode.blog.hu/api/trackback/id/tr365867923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Holdkorong 2014.03.18. 20:24:23

Süssed a töki pompost, ne az etimológiáját kutasd! Azt, hogy pizza, szintén nem érted, ugye? Nézem közben a statisztikát, elég zúzda. De betudom a receptjeidnek. Amon Amarth persze mehet.

bekaphatode 2014.03.19. 06:59:03

Sütöttem, Főnök! Még a fele megvan. Amúgy meg ne szerénykedjé' mán-e! :) A pizza nem hungari. Persze, hogy nem értem.

Holdkorong 2014.03.19. 21:25:51

Baszdmeg, Atek, nézz már utána légy szíves a töki pomposnak, mert Isti kivan az idegtől, hogy nem tudja mire vélni.
Amúgy ugye nyelvjárási is lehet, mint a lángosra a langalló.
Vagy egyéb balkáni nyelv, vagy török, vagy bármi egyéb.

bekaphatode 2014.03.20. 05:18:36

Vagy Vogonul valami nagyon durva.

Atekboy 2014.03.24. 10:14:08

Egy gyors guglizás után azt sikerült kideríteni, hogy a töki előtagot egy Tök városában élő és a nevezett étket fesztiválkajává felfuttató család helyezte szabadalmi oltalom alá, míg a pompos név eredete homályos, valószínű azonban, hogy a török hódoltság idejéből származik...
süti beállítások módosítása