Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Ársz poétika

Minden szó hazugság vagy vicc

Fütyifül

Címkék

animgif (2) cigánypecsenye (1) citrom (1) comb (1) csirke (1) dagadó (1) disznó (5) disznósajt (1) ehető növény (1) fasírt (1) gomba (1) hamburger (2) hopfanatic (1) ibolya (1) ipa (1) karaj (3) kenyér (2) krumpli (1) lager (1) lángos (1) margó (3) mell (1) mustár (1) nokedli (1) pác (2) palacsinta (1) pepecs (1) piac (1) pizza (1) rambo (1) rántott (1) rántotta (1) rizs (1) rozs (1) sajt (2) sertés (1) sör (1) stefánia (1) szalámi (1) szalonna (3) szar (1) szósz (1) tarja (4) tejföl (2) termelői (1) tészta (7) tócsni (1) tojás (1) trükk (1) túró (1) vagdalt (1) vidéki (1) vízforraló (2) Vízforraló (1) zsömle (1) Címkefelhő

Rozs(os)kenyér, mert baszdmeg kelttészta-fétisem van

2014.03.05. 13:54 bekaphatode

Rohadjak meg, sosem csináltam még ilyet, lehet szar is lesz, de sebaj. Majd megmutatom az egyszerű kenyér receptjét is, de most mindannyian kibaszottul le vagytok szarva (ugyanez, csak nincs benne rozsliszt. Őööö, akkor most megmutattam?). Tegnap annyira brutálburzsuj voltam, hogy vettem kétszáztizenfaszom forintért teljes kiörlésű rozslisztet a teszkóban. Luxus van, geci. Tényleg kelttészta-fétisem van. Kábé ugyanolyan érthetetlen számomra, mint a táguló világegyetem a milliárdnyi galaxisával és egyetlen(?) Földjével, az aligátort lenyelő pitonnal, meg a krumpliból készülő vodkával. Mindegyikre van bizonyos magyarázat, de nagyjából mind felfoghatatlan, maximum különböző természettudományok által használt nyelven leírható. De a kelttészta, geci...Ki a faszom találta fel és hogyan, hogy a lisztnek valót le kell darálni, összekeverni vízzel, opcionálisan sóval, kovásszal, meg anyáddal lóháton. Összebaszod ezt a pár gyászt, az meg el kezd élni, geci. Megnő, kollaborál, fuzionál, meg egyéb idegen szavak, amiknek nem tudom a jelentését. És a végén (nekem már közben is), geci, olyan illatot áraszt, hogy leszopnád érte az isten faszát is, amivel megbaszta a máriját a szerencsétlen józsigyerek orra előtt. "Jajdehatásvadászulkármomkocctepista".Bekaphatode?! Be. 

Na essünk neki, geci!

Van-e konyhamérleged-e? E?
Akkor vegyél. Komolyan. A legszarabb is a legjobb. (megpróbálok képet beszúrni)

p1200082_1394020124.JPG_1536x2048

 

 Ehehe. Lehet, sikerült. Na baszdmeg, anyaglista:

30dkg rozsliszt (nekem teljes kiörlésű, mert burzsujgeci vagyok)
20dkg  búzafinomliszt a.k.a. legolcsóbb liszt a boltban BL-55(búzaliszt, sikérszám). Igazán burzsujgecik BL-85-ből nyomják, mert aszondják, hogy az is szar itthon, de csak abból lehet kenyeret csinálni. Szopjanakbrét. (Ha kedvtelési burzsujgeci vagy, akkor egyébként tényleg ajánlott, én például még sosem csináltam belőle).
Fél kocka élesztő v. 7g szárított(szintén gasztrosznob kérdés, nekünk lévanbaszva)
3dl kézmeleg víz (nem forró, semmiképp sem)
2 teáskanál só (nekem 4, mert kell a só)
1 csipet cukor (magyarázzam?)
1 evőkanál olaj

Ha van szitád/aprólukú tésztaszűrőd, akkor hajrá és szitáld át a lisztet egy nagyobb edénybe, fazékba, akármibe, ha nincs, sebaj. Jobb szitálva, de minket nem érdekel különösebben. Az élesztő cukrot eszik, azért kell az a csipet. 1dl kézmeleg, cukros vízbe belemorzsolod a fél élesztőt vagy a port. (A pornak igazából nem feltétlen kell kelnie, lehet belebaszni 1/1, de a cukor akkor is kell neki. Én azért szoktam, mert így kedves a szívemnek.) Vársz kábé 10 percet, amíg valami trutyi nem lesz a víz-élesztő-cukor kombóból. Kajak észreveszed, hogy jól csináltad-e. Trutyi a víz tetején, oszt jónapot. Na baszdmeg, egyberakod az összes cuccot ezután. A +2dl vizet is. Az egyetlen szopás most jön, mert nincs köcsög dagasztó/kenyérsütőgéped. 8-10 percig gyúrni kell izomból. Ez elmaradhatatlan a kenyér szerkezete miatt. Gyúrni úgy kell, hogy a markoddal belemarsz, és még egy kicsit megtolod, azaz nyújtod. Nem egy nagy biznisz. Az összes tészta szabálya, ha nagyon(!) ragad a kezedhez, akkor lisztet kell hozzáadni, ha meg sok liszt ottmarad az edény alján, akkor vizet. Csak finoman mindkettőt. Érzéssel, mint ahogy a bikák basznak. Ha minden fasza, akkor eljutsz ahhoz a fogalomhoz, hogy: a tészta felvette a lisztet, ergo nem maradt belőle, és jól gyúrható a massza. 8-10 perc gyúrás után csinálsz egy gombócszerű valamit, és finoman körbelisztezed a tésztát. Hagyd az edényben egy órát letakarva meleg helyen (takaró alatt pl. de 20fok felett elbaszott mindegy) konyharuhával, pólóval, akármivel. Kétszeresére kéne megkeljen, de egyrészt nem tudunk számolni így, másrészt meg úgyis kenyér lesz belőle, akármi történik. 1 óra után egyrészt benyomod a sütőt 180 fokra, ha nincs rajta hőfokmérő, akkor kb 3/4-re, másrészt átgyúrod a megkelt tésztát 1-2 percig, és megint finoman belisztezed. Kibaszott mindegy, hogy miben sütöd. Én lábosban szoktam vagy tepsin. Egy a lényeg: legyen kiolajozva. Pár csepp olajjal kikened az edény alját, hogy mindenhol legyen. 20 percig még keleszted a.k.a. nem csinálsz semmit, hagyod hogy a tészta megdolgozza magát még mindig lefedve, meg a sütő melegedjen. Ha akarod vágsz rá éles késsel 1-2 csíkot, hogy metálul nézzen ki, de nem fontos, majd szétreped magától, ha nem bírja. Aztán bebaszod az olajos edényben a sütőbe. Fontos: beraksz 1-2dl vizet a sütő aljába a legkisebb fémedényedben. Ez azért kell, mert a kenyér szeret gőzben sülni. Kábé 45 perc alatt megsül. Látni fogod, hogy barna a kérge. Ha szén, akkor elbasztad. Kiveszed, kevés hideg vízzel körbesimogatod (óvatosan, mert forró), amitől ropogós lesz a széle vagy nem, és opcionálisan sütőrácsra teszed, hogy levegőzzön alulról is, oszt vársz/nem vársz, amíg kihűl. Kész? Kész baszdmeg. Lehet onanizálni. Megtanultad a túlélés alapfokát. Normál kenyér = 50dkg olcsó liszt, a többi stimmel. Élvezd. Aztán, hogy teszel-e bele egy fej lepirított hagymát, paradicsomot, olivabogyót, szórsz e rá magokat, estébé, az már a Te dolgod. Imádd a kenyered!

 Update: Uram a mennyben! A kenyér egyszerűen gyönyörű lett. Textúra csodás, íz pazar és elképesztően tömény. A legjobb, amit valaha csináltam. Szerelmes vagyok. Kénytelen leszek többször csinálni. Fotó nincs, mert még ne jöttem rá, mi van hogy a blogolással. (MAJD A HOLDKORONG SEGÍT!!! ehem)

 

5 komment

Címkék: kenyér tészta rozs

A bejegyzés trackback címe:

https://bekaphatode.blog.hu/api/trackback/id/tr865844490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Holdkorong 2014.03.05. 20:39:35

Na majd demonstrálhatod 3D-ben, amikor lemegyek hozzád halálfaszára. Csak még gumicsizmát kell szerezzek Matulabácsitól, mint hallom, odale' az dívik.

bekaphatode 2014.03.06. 03:23:35

Gumicsimmi tényleg hasznos errefelé. Jézus fasza. Ezt a számot korábban is ismerted, vagy csak előugrott a kalapból?

Atekboy 2014.03.06. 10:01:04

@Holdkorong: Ha szerzel nekem is, Veled tartok.

Holdkorong 2014.03.06. 21:44:29

A kenyér official music videót mostanában leltem, de már nem tudom, hogyan. Pedig biztos jól lehet csutkán bömböltetni tésztagyúrás közben, és üvölteni vele a refrént. Szerzek gumicsizmát, Atek, lehet tied az epres mintájú.
süti beállítások módosítása