Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Ársz poétika

Minden szó hazugság vagy vicc

Fütyifül

Címkék

animgif (2) cigánypecsenye (1) citrom (1) comb (1) csirke (1) dagadó (1) disznó (5) disznósajt (1) ehető növény (1) fasírt (1) gomba (1) hamburger (2) hopfanatic (1) ibolya (1) ipa (1) karaj (3) kenyér (2) krumpli (1) lager (1) lángos (1) margó (3) mell (1) mustár (1) nokedli (1) pác (2) palacsinta (1) pepecs (1) piac (1) pizza (1) rambo (1) rántott (1) rántotta (1) rizs (1) rozs (1) sajt (2) sertés (1) sör (1) stefánia (1) szalámi (1) szalonna (3) szar (1) szósz (1) tarja (4) tejföl (2) termelői (1) tészta (7) tócsni (1) tojás (1) trükk (1) túró (1) vagdalt (1) vidéki (1) vízforraló (2) Vízforraló (1) zsömle (1) Címkefelhő

Tyihihihihi PIZZZZZAAAAAA, hogy soha többé ne rendelj, + játék, +bónusz

2014.03.06. 19:11 bekaphatode

Ooooooooh yes! Kicsit geci leszek, mert előtte elmesélem, hogy kábé 3-5q (mázsa=100kg) fát vágtam össze. Mielőtt megkérdeznéd, hogy van-e ilyen mérlegem-e, kurvára nincs, csak tudom, hányszor fordultam vele, és mennyire szar volt vinni. A kert alja kábé 70m, lejtős, és miután beleraktam egy nagy zöldségesládába az anyagot, volt amitől félúton megállásra kényszerültem. Eléggé puhány vagyok, kétségtelen, de 40-50kg-ot elég szar enyhe lejtőn is vinni akármilyen távon. De ami metál az az, hogy egész télen nem használtam el 15q-t, ami 36000huf volt, szóval ma kerestem egy csomó, láthatatlan forintot/egyéb valutát. Elég érdekes számomra, hogy milyen találékony a vidéki ember, még ha lusta, köcsög pesti is. Persze ez sem jöhetett volna létre állandó mentorom, barátom, szomszéd Jani bátyó nélkül. Mindenféle vallásos felhang nélkül egy szent ember. Prototípusa az emberi fajnak és százezermester, mindent tud. Tényleg. Mellesleg hagyott itt 5l bort is, amit idén nem nevezett be semmi kistérségi versenyre, mert eddig is minden évben nyert valami díjat. Mondtam is neki, hogy sebaj, max megint nyernél, mi meg amúgy is tudjuk, hogy fasza az anyag. Na de a lényegre elvtársak.

Baszdmeg. Ki ne maradjon.

Van-e konyhamérleged-e témát megtárgyaltuk. Viszont van-e gyümölcstorta formád-e? Nincs? Vegyél! Persze lehet ilyen pizzának valót is venni, de ez dupla haszon, mert majd sütünk sütit is. Gugli, ha nem vágod. Kerámia belsejű. Épp 1-2ezer. Nem a világ vége.

Pizza 1 főre. Valami dél-olasz recept, amit faszom tudja honnan loptam.

Lista a tésztához:

110g liszt (nem megyünk mélyebbre)
30g búzadara (nem viccelek)
1 teáskanál só (naná hogy 2)
1 dl kézmeleg víz (emlékszel, ugye?)
1 csipet cukor
2g szárított élesztő
(két decis pohárba a deci víz, csipet cukor, meg a zacsis élesztőből annyi, h ellepje a víz tetejét. Megnézed hány g az élesztő, oszt szemre matekozol. Keleszted v. nem.)

Egybe az egész. Gyúrod 8-10 percig. Ez a recept kábé annyira pontos, hogy mindig csak egy kevés lisztet dobsz hozzá, mert épp csak ragadni fog. Ha elválik az edény aljáról, nem ragad a kezedhez, akkor metál. Végén gombócra formálod, finoman körbe lisztezed, és becsomagolod alufóliába/folpackba vagy minek hívják. 15 percig kel. 5 perc múlva benyomod a sütőt. Nálam 230 fok a teteje, szóval ehhez igazodunk. Magasabb hőfokon hamarabb megsül. Wow. Ezalatt az 5 perc alatt megcsinálod a szószt, meg amit rá akarsz rakni. Lehetőség végtelen.

Lista a nemburzsuj(!) marinara szószhoz (ez a becsületes neve, amit alá raknak. A burzsuj igazi zöcsikből/egyebekből van):

3 bő teáskanál sűrített paradicsom (lehet paradicsompürét is kapni, ami egy centivel jobb)
1/2 mokkáskanál szárított fokhagyma (önts bele egy keveset, a végén úgyis összekevered oszt érzed)
1csipet cukor (mert elveszi a parapüré savasságát)
1/2 teáskanál só (kábé tényleg, de ízlés szerint)
1 teáskanál szárított oregánó
1-2 csepp olaj (naná hogy oliva, ami nincs otthon)
1-2 csepp víz (mert csórók vagyunk, és higítjuk a pürét, hogy több legyen)

Egy 2 decis pohárba vidáman befér. Összekavar, tetszik, nem tetszik, utánízesít v. nem.

Tortaformát ki kell olajozni. Gyengéden mindenhol legyen olaj. Ez kábé fél evőkanál olajat jelent. Kézzel széttapicskol/összeken két ujjal, mert a kezed munkája, nem használunk tollkenőt. Ha letelt a tészta 15 perce, akkor kézzel körbeforgatva széthúzzuk kábé kör alakúra, majdnem mintha egy autót kormányoznál kanyarban, amit én nem igazán csináltam még jogsi nélkül. Markol és húz finoman. Ha már 2/3-a a tortaformának, akkor egyszerűen belerakod, és széttapicskolod a szélekig, hogy kábe egyenlő legyen a tészta mennyisége mindenhol, kivéve a szélén, mert ott úgyis vastagabb lesz, és az kell is, mert ha elkészül, akkor az lesz a tészta kóstoló mércéje.

Játék!

Ha elsőként kommentelsz arra a kérdésre, hogy kelttészta-fétisem-e van-e, és leghamarabb ide is érsz hozzám, akkor élőben bemutatom az egészet.

Kitapicskoltad a tésztát a forma minden szélére, rákened a szószt. Nem kell, hogy nagyon lucsogjon rajta. Legyen mindenhol. Aztán baszdmeg, azt raksz rá, amit akarsz. A kedvencem 3 szelet serrano kocka gépsonka 4 részre vágva, hogy a 12 óra minden irányában legyen egy csík, ananász (amit tudom, hogy a legtöbb ember nem ért, hogy mit keres a pizzán, de én ilyen perverz vagyok) vagy vékonyra szelt paradicsom. Sajt, amennyit elképzelsz, de igazából olyan baszott sok nem kell rá. Finoman beterítse az egészet. Nagy reszelővel, mert kevesebb meló. Hogy milyen sajt? Kézzel készült mozzarella baszdmeg (amihez láttam egyébként receptet, és lehet lesz is belőle egyszer poszt), mert burzsujgeci vagy. Tökmind1. Trappista, edámi, füstölt, olcsó a boltból közértből. Amit pizzasajtként árulnak, azt SOHASE vedd meg, mert az valami köcsög növényi eredetű förmedvény. Keserű sajtot (nagylukúnak hívott, ementáli) se szerintem. Másik verzió amit nyomok az kolbász (nem Te, Kutya), hagyma, hegyes erős. De tényleg, amit csak akarsz. Nézz meg egy pizza étlapot, oszt azt.

Extra lista:

1 nagy csipet szárított bazsalikom (Mindig a főzés/sütés legvégén adagolni, mert hamar elmegy az íze/szén lesz. Majd elmagyarázom, hogy kell rendes fűszereket az ablakban nevelni, de előtte még én is kipróbálom)

Lényeg, hogy mivel a sütőm olyan amilyen, és csak 230 fokot bír, nálam a sütési idő 2x7 perc. Azért 2x, mert a formát meg szoktam fordítani 180 fokban félidőben, hogy egyenletesen süljön mindkét oldalt. Kész? Kész baszdmeg. A széle faszán ropogós kissé, a maradék meg 2-3 mm-es csoda. Rászórod körbe a bazsalikomot, mert az a paradicsom legjobb barátja. Bírj ki 1-2 percet mielőtt falnád. Ha 2 pizzát akarsz csinálni, mert akarsz adni másnak is, akkor miután megcsináltad az első tésztagombócot, 5 percre rá újrakezded az egész műveletet, és mire berakod a sütőbe az elsőt, és meg is sül, addigra pont megkel a második tészta is, oszt rakhatod utána. Ezt a receptet elkérte Édesanyám, aminél nincs nagyobb elismerés egy olyan ember részéről, aki egész életében főzött/sütött. Másrészt meg 2-3 hete ezt eszem megállás nélkül, mert olyan gyors és metál.

Rakjad neki GYÁÁÁSZ!

Bónusz nóta, mert a pizzád metál lett.

15 komment

Címkék: tészta pizza

A bejegyzés trackback címe:

https://bekaphatode.blog.hu/api/trackback/id/tr625846492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Holdkorong 2014.03.06. 21:18:26

Életemben összesen nem olvastam még annyit főzőcskéről, mint e két napban, mióta ez a blog létezik :D
Ananász az arra jó, hogy ha leszopnak utána állítólag fincsa nekik, egyéb dologra nem gondolom, hogy használni kellene.

bekaphatode 2014.03.07. 03:38:32

Meg állítólag van benne valami enzim, ami elkezdi enni a húsodat, amint a szádba veszed. Persze ez lehet csak legenda.

bekaphatode 2014.03.07. 04:27:59

Mellesleg én sem gondoltam, hogy valaha ilyenbe kezdek, bár régebben mindig szerettem volna, ha valaki az arcomba magyarázza a dolgokat. Nálam Anya,Horváth Ica meg a zinternet.

Atekboy 2014.03.09. 18:22:32

Nagyon metál ez a szám!!!

bekaphatode 2014.03.09. 18:55:56

A boldog gyermekkor :)

Atekboy 2014.03.09. 21:50:29

Naná, hogy egyből betoltam a burn my eyes-t :)

Atekboy 2014.03.09. 21:56:27

Asszem megtaláltam mit is akartál beszúrni. A beach house feliratú tortát látva vakartam a fejem, de önkéntelenül lejjebb görgettem... :)

Atekboy 2014.03.09. 21:59:45

@bekaphatode: "Az oldal megtekintéséhez nincs jogosultságod." De jó látni, hogy meg akarod oldani a problémát :)

bekaphatode 2014.03.09. 22:03:08

(újrapróba)

Fájóan gyönyörú ezeket újrahallgatni. (Na várjál, megpróbálok beszúrni gifet kommentbe)

bekaphatode.blog.hu/admin/post/edit/5851922

(megnéznéd, hogy működik, meg hogy egyből admin leszel-e és akármit csinálhatsz a blogon)

bekaphatode 2014.03.09. 22:03:46

@Atekboy: jáj, hogy már előre válaszolsz :D

bekaphatode 2014.03.09. 22:04:50

akko nemtom

valahogy egyszer megoldom, de ha van ötleted, nagyon szívesen várom kedves IT-mester!

bekaphatode 2014.03.09. 22:07:50

yes, ahogy látom, bár nem új ablakban
süti beállítások módosítása